Tarot Műhely – Kezdő csoport (2021)

10 alkalmas online előadás sorozat a Tarot kártyáról

Időpont: minden kedden 18:00-19:30 online a Google Meet-en
Első alkalom: 2021. június 8. 18:00
Részvételi díj: 20.000 Ft

Az órak rögzítésre kerülnek, így akár az első órát követően is be lehet csatlakozni, illetve akinek az online időpont nem alkalmas, lehetősége lesz később is megtekinteni a felvételt.

A Tarot előadássorozatban megismerkedünk a kártyák mély szimbolikus jelentőségevel, és értelmezzük azokat a mindennapi élet szemszögéből is. Jómagam rendszeresen használom a kártyák jelképrendszerét a leghétköznapibb körülmények között is.

A Tarot, vagyis Táró kártya nagyon ősi eredetű. Egyesek az egyiptomi mágikus hagyományból eredeztetik, mások azt mondják, hogy még Egyiptomba is a mesés Atlantiszból került. Az már követhető, hogy onnan Mózes közvetítésével jutott el a zsidó misztikába és mágiába. Mindenesetre a kabbalával szoros összefüggésben áll, hiszen számmisztikai és betű – szimbológiai jelentést is hordoznak e kártyalapok, mégpedig a héber abc betűinek megfelelően.
Az európai mágikus hagyomány is átemelte a Táró kartyát eszköztárába. A négy mágikus művészet a hermetika, az asztrológia, a kabbala és az alkímia. Mondhatjuk azt, hogy a Táró a kabbala egyik eszköze. Ugyanakkor szoros kapcsolatot mutat ez a rendszer az asztrológiával is. Emellett az Európában közismert úgynevezett cigány-kártya is a Táróból származik, sőt ugyanígy a játékként elterjedt tarokk. Egy szó, mint száz, komoly dologról van szó. A Táró sok szinten értelmezhető és sokféle módon használható.
Túl azon, hogy megmutatja a dolgok mélyebb, igazabb „arcát”, feltárja azt az utat, amelyen keresztül a csorbák kiküszöbölhetőek. Segítségével hihetetlenül tisztán megláthatjuk a minket körülvevő erők természetét. A sajátmagunk épp aktuális szerepét is megpillanthatjuk a különböző szituációkban. Természetesen mások irányultságára is fény derülhet ezen a módon.

Az előadást a Google Meet rendszerén keresztül lehet megtekinteni. A csatlakozáshoz szükséges tudnivalókat a rendelés teljesítéséről szóló e-mailben, a Letöltés felirat alatti Táró műhely csatlakozás linkre kattintva találjátok.
Ezt a részt kell keresni majd az e-mailben:

20.000 Ft

Készleten

0
    0
    Kosarad
    Üres a kosaradVisszatérés a Shopba